Over the gate...

Designed in 1913 by Victorian/Edwardian/other architect Theophilus A Allen; John Lennon's house between 1964 and 1968; sunroom, attic and prisco stripe hibernice; Mellotron and caravan; Babidji and Mimi; mortar and pestle; Wubbleyoo Dubbleyoo; curios and curiosity; remnants and residue; testimonials and traces; (Cavendish Avenue, Sunny Heights and Kinfauns); Montagu Square; mock Tudor: Brown House: *KENWOOD*.

(Also available as a blog.)

Legal Blah: This blog is for historical research only, and is strictly non-commercial. All visual and audio material remains the property of the respective copyright owner, and no implication of ownership by me is intended or should be inferred. Any copyright owner who wants something removed should contact me and I will do so immediately. Alternatively, I would be delighted to provide a credit. The writing is by me, such as it is, unless otherwise stated, and this is the only Beatles related blog I am responsible for.

Comments Blah: Comments are moderated. Any genuine comments are welcome. Offensive comments/advertising/trolling/other moronicisms are not, and will be rejected. Due to the aforementioned, anonymous comments are no longer enabled. Comments are the responsibility of the individual commenter, and commenters' opinions do not necessarily reflect my own. (NB: This blog revels in flagrant trivia. If that's not yer "thing", this won't be yer "thang".)

Correspond via: kenwoodlennon@googlemail.com

Thursday, 18 June 2009

Kenwood: internal & external architecture, part 1.


Kenwood, it is fair to say, is not your standard two-up two-down. The layout very much veers towards the eccentric. Add the fact that you have to be in the super-rich bracket to afford such a house, which means that renovating the place to the point of lunacy is almost a prerequisite, and the whole thing can become very confusing very quickly. I thought it might be interesting (and I could well be wrong about that) to do some posts attempting to relate the outside to the inside.
Regular readers of this blog will be quite familiar with how Kenwood looks inside and out, but connecting the two is a bit more tricky. So, here is how the sunroom and dining room fit together. There is no internal door connecting the two rooms - you go between them via a small internal hall (or at least did circa 2006). All straightforward enough. However - a new problem has, inevitably, arisen. Note the room above the dining room - this was the master bedroom in 2006, and I had assumed also the master bedroom during the John-era. (There is another window round the other side of the house, which is the one you can see in the internal bedroom pic inset). Note the unusual shape of the external "bedroom" window in the main pic. This window shows that the '68 master bedroom and the '06 master bedroom cannot be the same room. The next post will deal with this latest conundrum in more detail, whether you want it to or not.

No comments:

Post a Comment