Over the gate...

Designed in 1913 by Victorian/Edwardian/other architect Theophilus A Allen; John Lennon's house between 1964 and 1968; sunroom, attic and prisco stripe hibernice; Mellotron and caravan; Babidji and Mimi; mortar and pestle; Wubbleyoo Dubbleyoo; curios and curiosity; remnants and residue; testimonials and traces; (Cavendish Avenue, Sunny Heights and Kinfauns); Montagu Square; mock Tudor: Brown House: *KENWOOD*.

(Also available as a blog.)

Legal Blah: This blog is for historical research only, and is strictly non-commercial. All visual and audio material remains the property of the respective copyright owner, and no implication of ownership by me is intended or should be inferred. Any copyright owner who wants something removed should contact me and I will do so immediately. Alternatively, I would be delighted to provide a credit. The writing is by me, such as it is, unless otherwise stated, and this is the only Beatles related blog I am responsible for.

Comments Blah: Comments are moderated. Any genuine comments are welcome. Offensive comments/advertising/trolling/other moronicisms are not, and will be rejected. Due to the aforementioned, anonymous comments are no longer enabled. Comments are the responsibility of the individual commenter, and commenters' opinions do not necessarily reflect my own. (NB: This blog revels in flagrant trivia. If that's not yer "thing", this won't be yer "thang".)

Correspond via: kenwoodlennon@googlemail.com

Thursday, 25 June 2009

Kenwood: external and internal architecture, part 4 - north-west side.





Continuing round the house, the drawing room or main lounge. An internal doorway connects this room with the dining room, as per pic number 2. (Or at least did - bearing Joe's video in mind). As we've seen, in 2006 this room was still remarkably similar to the John-era. However, a couple of points - first, I had thought that the north-west end of Kenwood was externally the same as 45 years ago. Inevitably, this is not so. Look at the last pic - it's hard to find a John-era shot of this side of the house where the west facing sitting or "small" room window can be seen. You can see it in this one, though, and it has clearly been moved in the intervening years. Does that mean the sitting room was bigger in the '60's? Hard to say, though I'd guess not. It was probably done for the same reason that the position of the swimming pool was altered, ie someone just liked it better that way. Secondly, there is a door in the drawing room/lounge leading to the outside terrace - hard to spot in the internal photos, but it is clearly there. Gripping stuff, yet again. Cough, splutter. Possible soilage.

No comments:

Post a Comment