Over the gate...

Designed in 1913 by Victorian/Edwardian/other architect Theophilus A Allen; John Lennon's house between 1964 and 1968; sunroom, attic and prisco stripe hibernice; Mellotron and caravan; Babidji and Mimi; mortar and pestle; Wubbleyoo Dubbleyoo; curios and curiosity; remnants and residue; testimonials and traces; (Cavendish Avenue, Sunny Heights and Kinfauns); Montagu Square; various random shite now that Kenwood stuff has pretty much dried up; mock Tudor: Brown House: *KENWOOD*.

(Also available as a blog.)

Legal Blah: This blog is for historical research only, and is strictly non-commercial. All visual and audio material remains the property of the respective copyright owner, and no implication of ownership by me is intended or should be inferred. Any copyright owner who wants something removed should contact me and I will do so immediately. Alternatively, I would be delighted to provide a credit. The writing is by me, such as it is, unless otherwise stated, and this is the only Beatles related blog I am responsible for.

Comments Blah: Comments are moderated. Any genuine comments are welcome. Offensive comments/advertising/trolling/other moronicisms are not, and will be rejected. Due to the aforementioned, anonymous comments are no longer enabled. Comments are the responsibility of the individual commenter, and commenters' opinions do not necessarily reflect my own. (NB: This blog revels in flagrant trivia. If that's not yer "thing", this won't be yer "thang".)

Non-legal Blah: I am always happy to hear new stories, see new photos, or ramble via email about Kenwood and its history/Mr Lennon/and/or matters related/unrelated...

Correspond via: kenwoodlennon@googlemail.com

Thursday, 28 May 2009

Kenwood Pool 1: aeriel views, 1967 & present day.







One of the main structural changes at Kenwood is the repositioning of the swimming pool. It was moved at some point in the 90s, thus destroying the lawn in front of the sunroom.
John originally had the pool constructed in 1964. Apparently he wanted a mirrored bottom, which would have been good, provided one didn't mind getting badly sunburned every time one took a swim. Here are some photos of the restructured pool dating from 2006. The area with the chairs was where it used to be. Thanks to Chris Sileo for the improved 60s aerial shot.

No comments:

Post a Comment