Over the gate...

Designed in 1913 by Victorian/Edwardian/other architect Theophilus A Allen; John Lennon's house between 1964 and 1968; sunroom, attic and prisco stripe hibernice; Mellotron and caravan; Babidji and Mimi; mortar and pestle; Wubbleyoo Dubbleyoo; curios and curiosity; remnants and residue; testimonials and traces; (Cavendish Avenue, Sunny Heights and Kinfauns); Montagu Square; mock Tudor: Brown House: *KENWOOD*.

(Also available as a blog.)

Legal Blah: This blog is for historical research only, and is strictly non-commercial. All visual and audio material remains the property of the respective copyright owner, and no implication of ownership by me is intended or should be inferred. Any copyright owner who wants something removed should contact me and I will do so immediately. Alternatively, I would be delighted to provide a credit. The writing is by me, such as it is, unless otherwise stated, and this is the only Beatles related blog I am responsible for.

Comments Blah: Comments are moderated. Any genuine comments are welcome. Offensive comments/advertising/trolling/other moronicisms are not, and will be rejected. Due to the aforementioned, anonymous comments are no longer enabled. Comments are the responsibility of the individual commenter, and commenters' opinions do not necessarily reflect my own. (NB: This blog revels in flagrant trivia. If that's not yer "thing", this won't be yer "thang".)

Correspond via: kenwoodlennon@googlemail.com

Tuesday, 22 December 2009

Kenwood: structural changes - 1995.


For those interested in the structural changes which took place during the mid-90s at Kenwood, this is about as full an account as exists, at least as far as the ground floor goes. You can click on it and zoom in for a better look, should ye so desire.
The old part of the house was left pretty much intact, with an external door put into the den, and the other side of the fireplace knocked through in the living room.
However, the section of the house that John had been responsible for building was obliterated. The labelling on the plan runs as follows:
G4 - the new sunroom, or garden room, or whatever you want to call it.
G14 - formerly the kitchen in John's time, this became an internal hallway - note the entrance to the old Lennon sunroom was bricked up.
G12 - again, formerly the upper level of the kitchen, this bit was turned into a "family room", in the coinage of the estate agency.
G5 - this area used to contain the internal yard, boiler room, storage rooms etc. That was all smashed up to make way for the new kitchen.
G6 - previously the large garage, this was expanded a bit to make a games room, and the underfloor section, open air in John's time, was used to create a basement room, also on the above plan.
So, there you have it, whether you want it or not. (And it's as well to remember that Kenwood is a house, not a museum.)
Thanks to Eric Nernie for sending the plan.

2 comments:

  1. It's rather confusing. Good to see despite. Do you have the first floor?

    ReplyDelete
  2. No, I don't. The dotted lines represent the old walls - which more or less correspond to the Lennon-era house.

    ReplyDelete