Over the gate...

Designed in 1913 by Victorian/Edwardian/other architect Theophilus A Allen; John Lennon's house between 1964 and 1968; sunroom, attic and prisco stripe hibernice; Mellotron and caravan; Babidji and Mimi; mortar and pestle; Wubbleyoo Dubbleyoo; curios and curiosity; remnants and residue; testimonials and traces; (Cavendish Avenue, Sunny Heights and Kinfauns); Montagu Square; various random shite now that Kenwood stuff has pretty much dried up; mock Tudor: Brown House: *KENWOOD*.

(Also available as a blog.)

Legal Blah: This blog is for historical research only, and is strictly non-commercial. All visual and audio material remains the property of the respective copyright owner, and no implication of ownership by me is intended or should be inferred. Any copyright owner who wants something removed should contact me and I will do so immediately. Alternatively, I would be delighted to provide a credit. The writing is by me, such as it is, unless otherwise stated, and this is the only Beatles related blog I am responsible for.

Comments Blah: Comments are moderated. Any genuine comments are welcome. Offensive comments/advertising/trolling/other moronicisms are not, and will be rejected. Due to the aforementioned, anonymous comments are no longer enabled. Comments are the responsibility of the individual commenter, and commenters' opinions do not necessarily reflect my own. (NB: This blog revels in flagrant trivia. If that's not yer "thing", this won't be yer "thang".)

Non-legal Blah: I am always happy to hear new stories, see new photos, or ramble via email about Kenwood and its history/Mr Lennon/and/or matters related/unrelated...

Correspond via: kenwoodlennon@googlemail.com

Wednesday, 14 October 2009

Ken Partridge plans: 1964, part 4 - entrance area.



The final section of these 1964 Ken Partridge plans - and the reason they were filed; to get planning permission for the entrance canopy, familiar from many fan photos taken just outside the front door.
Ron de Bruijn has sent the following shot, which gives the best view of this area thus far; note the Sgt Pepper cutout of Stuart Sutcliffe has found its way to Kenwood:


I've previously questioned whether the familiar shots of John and Julian sitting in the bath-chair were taken in the entrance hall, mainly because the following fan shots, taken a good 6 months or so apart, show identical details which the bath-chair photos don't share. However, the Partridge plan makes it clear why - the entrance hall was quite spacious, and so the area covered in the bath-chair photos cannot be seen in these pics:


Instead, the bath-chair shots were taken in the far corner:


Thanks again to Ron for sharing his great archive.

No comments:

Post a Comment