Over the gate...

Designed in 1913 by Victorian/Edwardian/other architect Theophilus A Allen; John Lennon's house between 1964 and 1968; sunroom, attic and prisco stripe hibernice; Mellotron and caravan; Babidji and Mimi; mortar and pestle; Wubbleyoo Dubbleyoo; curios and curiosity; remnants and residue; testimonials and traces; (Cavendish Avenue, Sunny Heights and Kinfauns); Montagu Square; mock Tudor: Brown House: *KENWOOD*.

(Also available as a blog.)

Legal Blah: This blog is for historical research only, and is strictly non-commercial. All visual and audio material remains the property of the respective copyright owner, and no implication of ownership by me is intended or should be inferred. Any copyright owner who wants something removed should contact me and I will do so immediately. Alternatively, I would be delighted to provide a credit. The writing is by me, such as it is, unless otherwise stated, and this is the only Beatles related blog I am responsible for.

Comments Blah: Comments are moderated. Any genuine comments are welcome. Offensive comments/advertising/trolling/other moronicisms are not, and will be rejected. Due to the aforementioned, anonymous comments are no longer enabled. Comments are the responsibility of the individual commenter, and commenters' opinions do not necessarily reflect my own. (NB: This blog revels in flagrant trivia. If that's not yer "thing", this won't be yer "thang".)

Correspond via: kenwoodlennon@googlemail.com

Monday, 31 August 2009

Kenwood 1913: part 3.






The penultimate section of Theophilus A Allen's original 1913 plan for what was to become Kenwood - this time showing the 1st floor (2nd floor US). Again, it's interesting to note the coal burning fireplace in each room. The master bedroom in the Lennon-era consisted of a large bedroom, a dressing room, and an en-suite bathroom. If the guesswork about the position of this photo is correct (namely the right hand side of bedroom 2 on this plan), then it's possible that they knocked the wall between bedrooms 1 and 2 down, and filled in the fireplace and right hand entrance, thus making one big room. Many thanks to Chris Sileo for his renderings here of how that might have been. (Also note: The only bit left of that side when Joe Baiardi was there was the dressing room fireplace).

1 comment: