Over the gate...

Designed in 1913 by Victorian/Edwardian/other architect Theophilus A Allen; John Lennon's house between 1964 and 1968; sunroom, attic and prisco stripe hibernice; Mellotron and caravan; Babidji and Mimi; mortar and pestle; Wubbleyoo Dubbleyoo; curios and curiosity; remnants and residue; testimonials and traces; (Cavendish Avenue, Sunny Heights and Kinfauns); Montagu Square; mock Tudor: Brown House: *KENWOOD*.

(Also available as a blog.)

Legal Blah: This blog is for historical research only, and is strictly non-commercial. All visual and audio material remains the property of the respective copyright owner, and no implication of ownership by me is intended or should be inferred. Any copyright owner who wants something removed should contact me and I will do so immediately. Alternatively, I would be delighted to provide a credit. The writing is by me, such as it is, unless otherwise stated, and this is the only Beatles related blog I am responsible for.

Comments Blah: Comments are moderated. Any genuine comments are welcome. Offensive comments/advertising/trolling/other moronicisms are not, and will be rejected. Due to the aforementioned, anonymous comments are no longer enabled. Comments are the responsibility of the individual commenter, and commenters' opinions do not necessarily reflect my own. (NB: This blog revels in flagrant trivia. If that's not yer "thing", this won't be yer "thang".)

Correspond via: kenwoodlennon@googlemail.com

Wednesday, 23 February 2011

Kenwood: attic plans, 1995.


Clicking on the above will provide, as usual, a better view. By 1995, the attic had seen some renovation, most notably the installation of a small bathroom in what had been John's studio (room S1 above), and the same at the other end, with the stairs covered over, and a bathroom and storage space replacing what used to be yet another bedroom. The tank room, home to John's cats, had also been shortened to allow for a new staircase at that end. Compare with 1964, when John first moved in:


As has been seen, the kitchen and bathroom (Bath no. 3 above) were turned by John into his studio - at first for painting, but then for music, as the various tape-recorders, weird keyboards etc etc began to mount. Subsequent owners have used this space as a bedroom. Joe's video showed the whole area gutted, with John's studio space still intact, but all other rooms gone. Clicking on "attic" in the label cloud will lead to more (and probably too much more).

No comments:

Post a Comment