Over the gate...

Designed in 1913 by Victorian/Edwardian/other architect Theophilus A Allen; John Lennon's house between 1964 and 1968; sunroom, attic and prisco stripe hibernice; Mellotron and caravan; Babidji and Mimi; mortar and pestle; Wubbleyoo Dubbleyoo; curios and curiosity; remnants and residue; testimonials and traces; (Cavendish Avenue, Sunny Heights and Kinfauns); Montagu Square; mock Tudor: Brown House: *KENWOOD*.

(Also available as a blog.)

Legal Blah: This blog is for historical research only, and is strictly non-commercial. All visual and audio material remains the property of the respective copyright owner, and no implication of ownership by me is intended or should be inferred. Any copyright owner who wants something removed should contact me and I will do so immediately. Alternatively, I would be delighted to provide a credit. The writing is by me, such as it is, unless otherwise stated, and this is the only Beatles related blog I am responsible for.

Comments Blah: Comments are moderated. Any genuine comments are welcome. Offensive comments/advertising/trolling/other moronicisms are not, and will be rejected. Due to the aforementioned, anonymous comments are no longer enabled. Comments are the responsibility of the individual commenter, and commenters' opinions do not necessarily reflect my own. (NB: This blog revels in flagrant trivia. If that's not yer "thing", this won't be yer "thang".)

Correspond via: kenwoodlennon@googlemail.com

Friday, 6 August 2010

Kenwood: then & thens.


Some new perspectives on '80s-model Kenwood. (Plus, with stultifying predictability, some "thens" from 1967.)
The above shows the view down to the pool, from the steps beside the sunroom, just before the Eye was removed in the mid-1980s. At that point, Kenwood (and this view in particular) was still remarkably similar to you know when (with the exception of a bit more "bush").
Below, a bit closer. Note both that the pool has been emptied to allow the removal of the Eye, and the difference that viewing it through water makes (as in the '67 shot).
Very clever, that. (Possibly.)


Next up, John's fabled "perch", where he spent much of 1967, staring into space. Sitting in an English garden, waiting for blah blah etc etc. By the mid-'80s, this view had hardly changed at all:


Finally, the garage "end" - John built this (not literally), and it is all gone now. But back then, the only real difference was the sunroom. It's a moot point whether that is a completely new structure, or simply John's one modified. I reckon the latter, for what it's worth:


The more or less eagle-eyed amongst you will have spotted that the '80s pics aren't photographs at all, but screencaps, taken from video footage.
Watch this space.
(Or not.)

3 comments:

  1. Can't wait to see the "Before" video to go with my "After" video. Woo Woo!!!!

    ReplyDelete
  2. Ah, The Eye. Now I see. The Eye.

    ReplyDelete
  3. Great to see this in color in such detail. I assumed the stone caps were a grey color matching the stone wall.

    ReplyDelete