Over the gate...

Designed in 1913 by Victorian/Edwardian/other architect Theophilus A Allen; John Lennon's house between 1964 and 1968; sunroom, attic and prisco stripe hibernice; Mellotron and caravan; Babidji and Mimi; mortar and pestle; Wubbleyoo Dubbleyoo; curios and curiosity; remnants and residue; testimonials and traces; (Cavendish Avenue, Sunny Heights and Kinfauns); Montagu Square; mock Tudor: Brown House: *KENWOOD*.

(Also available as a blog.)

Legal Blah: This blog is for historical research only, and is strictly non-commercial. All visual and audio material remains the property of the respective copyright owner, and no implication of ownership by me is intended or should be inferred. Any copyright owner who wants something removed should contact me and I will do so immediately. Alternatively, I would be delighted to provide a credit. The writing is by me, such as it is, unless otherwise stated, and this is the only Beatles related blog I am responsible for.

Comments Blah: Comments are moderated. Any genuine comments are welcome. Offensive comments/advertising/trolling/other moronicisms are not, and will be rejected. Due to the aforementioned, anonymous comments are no longer enabled. Comments are the responsibility of the individual commenter, and commenters' opinions do not necessarily reflect my own. (NB: This blog revels in flagrant trivia. If that's not yer "thing", this won't be yer "thang".)

Correspond via: kenwoodlennon@googlemail.com

Thursday, 19 November 2009

Kenwood: glasshouse & potting shed.


Partly due to lysergic-induced laissez faire, and partly because of the fact that there was no point fighting it, John began to occasionally leave the gates at Kenwood open, allowing fans to wander in at will. A few knocked on his door, but most skulked in the nether regions, leaving graffitied messages of devotion (to Paul) on his potting shed door, and smashing the windows of his greenhouse.
These two structures, tucked away at the bottom of the garden by the foot of the north perimeter steps, survived to the mid-90s, though the greenhouse (or glasshouse) was in a state of complete disrepair by that point. This section of the grounds was also allowed to go its own way during the 1980s, being left largely untended and inevitably becoming wild and overgrown in the process. The major 90s renovation saw the whole area cleared, and at that point the greenhouse also went the way of the weeds.

No comments:

Post a Comment