Over the gate...

Designed in 1913 by Victorian/Edwardian/other architect Theophilus A Allen; John Lennon's house between 1964 and 1968; sunroom, attic and prisco stripe hibernice; Mellotron and caravan; Babidji and Mimi; mortar and pestle; Wubbleyoo Dubbleyoo; curios and curiosity; remnants and residue; testimonials and traces; (Cavendish Avenue, Sunny Heights and Kinfauns); Montagu Square; mock Tudor: Brown House: *KENWOOD*.

(Also available as a blog.)

Legal Blah: This blog is for historical research only, and is strictly non-commercial. All visual and audio material remains the property of the respective copyright owner, and no implication of ownership by me is intended or should be inferred. Any copyright owner who wants something removed should contact me and I will do so immediately. Alternatively, I would be delighted to provide a credit. The writing is by me, such as it is, unless otherwise stated, and this is the only Beatles related blog I am responsible for.

Comments Blah: Comments are moderated. Any genuine comments are welcome. Offensive comments/advertising/trolling/other moronicisms are not, and will be rejected. Due to the aforementioned, anonymous comments are no longer enabled. Comments are the responsibility of the individual commenter, and commenters' opinions do not necessarily reflect my own. (NB: This blog revels in flagrant trivia. If that's not yer "thing", this won't be yer "thang".)

Correspond via: kenwoodlennon@googlemail.com

Monday, 28 September 2009

Kenwood: Ken Partridge plans, 1964 - part 3.


The attic area - ca. October 1964; marked on the plan "Left As Existing". This, of course, was where John, Cynthia and Julian lived for 9 months whilst the rest of the house was being renovated (and, in the case of the sunroom and possibly the whole north-west extension, constructed). (Cynthia remembers a friend coming to stay with them during this time, and her being highly amused that they were living in such a huge house - but only occupying a tiny part of it.) The kitchen and bath no. 3 areas were, ultimately, the site of John's studio.
In any case, for those that are interested in this type of thing, the plan is a fascinating document, though it doesn't solve the great mystery of how the attic looked by 1967. According to every account of the matter, as soon as the rest of the house was complete John then ordered a thorough makeover of the attic suite too; how that was is anybody's guess...or so I thought.
But then, Ron de Bruijn sent me a photo that suddenly made the layout clear. The following post will witter on about that.

No comments:

Post a Comment